fredag 23. desember 2011

Høiåsmarka 2011-2012

Her legges føremeldinger for Høiåsmarka.

Løypeinfo:
- Lysløype som alt i alt er ca 10 km.
--- Må gå t/r til Høiåshytta. Går også en runde rundt Venås.
--- Gjevn stigning til Høiås. Relativt slett og fin.
- 2 km ved Høiås. Går en 2 km sløyfe på toppen av Høiås. Relativt slett.
- Høiås og til Stangås og Kjølen. Ca 10 km. Varierende løype med noen lange utforbakker. Kjøres opp med Spormaskin.

Det legges også ut info på Halden skiklubb sine hjemmesider.

6 kommentarer:

 1. Lite snø i stort sett hele marka. I går ble det tråkket såle flere steder: nedenfor bommen ved Demma inn til store sten i lysløypa, fra P-plass ved Asak-veien opp til Holmen/Fjell og fra Ekelimoen ned til Stenerød og 2 kilometeren på toppen.

  Kjørte lysløypa fra Holmen/Fjell i går formiddag. Nedenfor Ekelimoen var det så isete under snøen slik at jeg måtte sette igjen spormaskinen, scooteren spant bare. Tråkket såle i hele lysløypa.

  Lærte opp ny fører i går, Bjørn fikk kjørt både scooter og den store maskinen.

  Gleden er at vi klarte å få til rimelig bra spor fra Holmen/Fjell til Høiås i går ettermiddag og kveld. Hadde jobbet hele dagen så skia ble liggende i bilen.

  I kveld skal jeg opp og gå, og jeg har ikke tatt med "grusskia/Haldenskia", men de gode skiene mine. Så bra tror jeg det ble i lysløypa. Vi får se hvordan jeg synes det ble etter at jeg har gått i kveld.

  Ha en fin dag, og en god vinter med mange skiturer
  hilsen
  "Kulissearbeideren"

  SvarSlett
 2. Ikke bruke de gode skiene. Løypene var bra, men det er grov pukk i alle bakkene som bremser og riper opp skiene. Bruk "Haldenskia".

  SvarSlett
 3. Testet løypa i går kveld. Mange bra partier snømengden tatt i betraktning. Dessverre veldig lite snø noen steder. Man kan gå på skitur i dassetempo slik jeg gjør, men får noen overraskelser dersom man skal trene raskt. Og man får sår i skiene når man treffer stener, fjell og pukk.

  Jeg må reparere go'skia mine.

  Bård kjørte med scooter på nordsia i går, flere av løypene. Kun for å tråkke såle. Det var en del gress på myrene, som nå er tråkket i påvente av mer snø. Han fikk også kappet av og fjernet noen trær som lå over løypetrase'ene flere steder. Godt jobbet, i mange timer. Åge var en tur i garasjen og fikk tatt i bruk de nye diesel- og bensin-kannene. Øyvind var med og hjalp til.

  Kan si at nå er menn og utstyr klare, vi får krysse fingre for mere snø. Akkurat det siste er høyst nødvendig.

  Ha en fin dag
  hilsen
  "dasseladden"

  SvarSlett
 4. Liten oppdatering her etter at jeg var ute å spaserte en tur i helgen.

  Fulgte lysløypa hele veien fra Stenrød (hjortsbergområdet) og opp til Høiås og det er dårlige skiforhold der.

  Lite snø gjør at det er mye stein i løypa.

  Vil ikke annbefale noen å gå der selv om jeg så et par som prøvde seg der, samt noen unger.. Stakkars ski :)

  SvarSlett
 5. Etter siste dagers snøfall ble det kjørt med scooter og sporlegger i går kveld. Kjørte 2 km, lysløypene ned til Stenerød og til Fjell/Holmen. Kjørte også en runde langs jordekanten på Stenerød, slik at unger har en slags løype å gå i.

  Er stedvis mindre snø i marka enn det er nede i sentrum, så skal ikke si vi får til løyper. Men ettersom jeg møter folk på ski hver gang jeg er i Høiåsmarka så prøver vi å tråkke all snøen som kommer. Da blåser snøen ikke så lett bort og den blir liggende noe lengre.

  Alle er jo ikke like glade for at vi prøver å få til skiløyper. I går fikk jeg "litt tilsnakk" av en person fordi vi prøver å få til skiløyper i lysløypa.

  Ha en fin dag og kos dere ute i det flotte været vi for tiden har
  Hilsen "hansomikkekangjørealletillags"

  SvarSlett
 6. Dere gjør en strålende dugnadsjobb!

  SvarSlett