onsdag 5. desember 2012

Høiåsmarka 2012-2013

Her legges føremeldinger for Høiåsmarka.


Løypeinfo:
- Lysløype som alt i alt er ca 10 km.
--- Må gå t/r til Høiåshytta. Går også en runde rundt Venås.
--- Gjevn stigning til Høiås. Relativt slett og fin.
- 2 km ved Høiås. Går en 2 km sløyfe på toppen av Høiås. Relativt slett.
- Høiås og til Stangås og Kjølen. Ca 10 km. Varierende løype med noen lange utforbakker. Kjøres opp med Spormaskin.

Det legges også ut info på Halden skiklubb sine hjemmesider.

5 kommentarer:

 1. Her er føremekding lagt ut på Halden skiklubb sine hjemmesider:

  tirsdag 18. desember 2012 18:15
  Løypekjører Åge Wikstøl melder at 2 KM løype er preppet for skøyting med bra kvalitet. Lysløypa er er kjørt med slådd og 1 spor til Holmen. Litt grunt, men det går bra å trene der. Så får vi etterhvert håpe på kuldegrader og mer snø.

  SvarSlett
 2. Nå er Tutjernrunden offisielt åpnet! Nydelig snø hele veien. Brøyta løype hele veien Tutjern - Gruveveien - Kjølen - tilbake indre gruvevei til Høyås. Der var det kjørt løype hele veien til Stenerød igjen.
  Tror det blir best spor hvis folk bare går Tutjernrunden nå, er litt for mye tuer enda til at scooterspor kan bli helt bra.
  Andreas B

  SvarSlett
 3. Mandag 04.02.13 ble lysløypa kjørt med scooter til Holmen og tilbake. 2-km ble kjørt med scooter og til slutt ble det forsøkt lagt ett spor.

  Tirsdag 05.02 ble det lagt nytt spor i 2-km.

  Onsdag 06.02 om ettermiddagen ble det kjørt 2-km og lagt 2 spor. Deretter ble det kjørt med scooter til p-plass ved Fjell og tilbake til hytta, for å tråkke sammen snøen.

  Torsdag 07.02 skal noen fra gubbegjengen se på muligheten for å få på snø på isete partier og partier med lite snø i 2-km.

  HSK har dermed prøvd å nyttiggjøre all snø som er kommet denne uke, men vi er helt klart på et minimumsnivå av snø for å få til løyper i Høiåsmarka.

  Jeg gikk på ski i ca 1,5 time i går kveld, så det er mulig å trimme litt på ski. Folk bør dog ikke forvente seg flotte løyper.

  Dessverre får vi ikke dratt sporleggeren etter scooteren ned kysløypa og tilbake, sneen har ikke festet seg til isen som ligger under og dermed har ikke snøscooter feste til framdrift når noe henges bakpå.

  Ha en fin dag
  hilsen
  Henry Arnfinn

  SvarSlett
 4. Mandag 18.02.13

  Vinterferieuke. Snø i høyden. Har vært i Høiåsmarka i 4 timer i kveld.

  På disse steder er det kjørt 2 spor: Lysløypa fra Holmen til Høiås. Lysløypå fra Ekelimoen til Venåshytta og runden ved Venås. 2-kilometeren på Høiås.

  Det er kjørt med scooter fra Holmen ned om P-plass ved Fjell og opp til Venåshytta, samt fra store sten i lysløypa og bort til Demma.

  Lite snø, men har fått til spor. I morgen burde det dermed være brukbare forhold for å bruke skia. Såfremt ingen kjører med bil igjen i lysløypa i kveld eller natt.

  Ja, og en ting jeg lurer på: det virker som noen absolutt må tråkke i stykker skispor i lysløypa. Det tok ca to timer fra jeg var ved Holmen til jeg hadde kjørt ferdig, parkert scooter, tatt en dusj og kjørt ned fra hytta. Når jeg stopper ved Holmen for å se hvordan det så ut hadde noen gått i de nykjørte sporene.

  Observerte det samme da jeg gikk Holmen-Høiås T/R i går, det er noen som tråkker i skisporene.

  Akkurat det er synd, det burde være mulig å gå andre steder den korte tiden vi har skiføre. Og skal man gå lysløypa så er det en fordel om de ikke absolutt må tråkke i skiisporene.

  Kos dere i vinterferien
  hilsen
  Henry Arnfinn

  SvarSlett
 5. Gikk ifra Fjell til Høyås i går, stedvis is og stedvis meget bra.

  SvarSlett